Бойко Ноев: Има сериозна заплаха за мира в региона и НАТО предприема адекватни мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият министър на отбраната Бойко Ноев не отдаде значение на призива на Русия за изтегляне на силите на НАТО от страната ни. И припомни, че България не е изпълнила и половината от своите цели и задължения към НАТО.

"И тук ще се върнем към въпроса за финансирането на отбраната, за структурирането на отбраната и дали са необходими нови подходи и реформи. Това е сериозният въпрос, а не какво е казало руското външно министерство за 25 път".

Според него  има сериозна заплаха за мира в региона и НАТО, като организация, на която България е член, предприема адекватни мерки.

"Българските планиращи органи – военни и политически, участват в този процес. Не може да има никакво съмнение, че България е и ще продължава да бъде пълноправен член. Ние ще бъдем активни, проблемът е в това, че поради недофинансиране на отбраната ние не можем да бъдем толкова пълноценни членове и поради това в България ще идват чужди самолети и вероятно ще трябва да се разположат и други войски, които да защитават нашата сигурност“, каза Ноев.

Ние трябва сериозно да се отнасяме към ситуацията, но трябва да се отнасяме по-спокойно към пропагандите на Русия. Те много професионално и последователно отстояват своята позиция, допълни той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад