Борислав Гуцанов, БСП: Ако третият мандат е във "Възраждане" или ДПС, няма да ги подкрепим

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През следващите дни ще трябва да се изчисти въпросът с бюджета, защото няма как с решение от НС да има удължаване на действащия досега бюджет за 2022 г. Продължението му е признание, че той е бил добър, но от друга страна предизвикателствата за страната ни са твърде големи и много по-различни от това, което беше преди 6 месеца и от това, което се задава за  2023 г. Това каза в „Още от деня“ Борислав Гуцанов от БСП.

Според него БСП е партията, която е успяла да изкара парламента от една абсурдна ситуация да не избере председател на НС. 

"Не е нормално 72 часа всеки един български гражданин да ни гледа и да ни нарежда от телевизора и то с основание, че ние не можем дори да изберем един председател на НС", добави той.

По повод съставянето на кабинет Гуцанов коментира, че по никакъв начин БСП няма да подкрепи ГЕРБ.

„Това, че подкрепихме най-възрастният представител в парламента да бъде председател на НС така, както и Конституцията предвижда, че той открива НС, е едно. Но да подкрепим ГЕРБ, когато с тях имаме повече от 6-7 години остра битка помежду си за принципни различия в политиката – това няма как да стане“, категоричен беше той.

Гуцанов добави, че ако третият мандат е в ДПС или „Възраждане“, БСП няма да ги подкрепят, но ако вторият мандат стигне до „Продължаваме в промяната“, са готови да разговарят с тях. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад