Борислав Гуцанов: Изчерпахме всички възможности на мандата за съставяне на правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Според нас изчерпахме всички възможности на мандата за съставяне на правителство", заяви в "Още от деня" Борислав Гуцанов, депутат от ПГ на "БСП за България", член на ИБ на БСП.

"Идеята на БСП беше да се направи опит и да се сформира кабинет от всички политически партии, които са представени в Народното събрание. Ние бяхме дали 4 приоритета, които считаме, че няма партия, която да не ги иска и да не говори за тях от парламентарната трибуна или от медиите", подчерта той.

Според него не може в сряда, когато са получили мандата, "Продължаваме Промяната" да кажат същата вечер, че няма да подкрепят БСП. при положение, че 7 месеца са били в едно управление.

"Те направиха редица грешки в това управление, които ние се опитвахме по всякакъв начин да загърбим, за да върви напред развитието на държавата", отбеляза Гуцанов. 

За срещата днес той посочи, че я оценява високо и отдавна не се е случвало лидерите на 4 политически партии, и то водещите политически партии, да седнат заедно в Народното събрание и да коментират кои са проблемите, които трябва да решава българският парламент. Ключът към решаване на проблемите е преговори, разговори, диалог, за да може хората да почувстват подкрепа и да значт, че има стабилно управление на държавата. 

На въпрос  дали структурите на БСП биха искали партията да влезе в едно бъдещо управление при определен формат с ГЕРБ, Борислав Гуцанов отговори: "Аз не считам, че това е възможно да стане. Нека минат изборите, едва тогава може да се говори за каквито и да е хипотези и възможности, но знаете, че БСП е била най-силната опозиция на ПП ГЕРБ и в момента да се коментират подобни неща мисля, че е невъзможно това да се случи". 

По въпроса за даване оръжия на Украйна депутатът от "БСП за България" категорично заяви: "БСП винаги сме били против даване на оръжие за Украйна, защото считаме, че по този начин ние ставаме пряк участник или се въвличаме в един конфликт, който далеч надхвърля пределите на война между Русия и Украйна". 

Вижте цялото интервю във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад