Борислав Гуцанов: Обсъждани са имена за председател на парламента при преговорите за третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не е имало "завера" за свалянето на Рая Назарян като председател на парламента, но са обсъждани и други имена за поста. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в "Денят започва".

"Когато се водеха преговорите за кабинет и имаше мнозинство, можеше да се обсъжда друг председател на парламента. Когато се прави кабинет с третия мандат, е нормално да има мнозинство, което застава зад тези кабинети - тогава вече да се осъжда позицията председател. Няма тайни срещи, има срещи, които обсъждат може или не да се състави кабинет с третия мандат".

Ключовата дума за БСП е диалог и обединение, коментира той.

"Подадохме всякакъв вид сигнал, че НС трябва да излъчва друга увереност и да мисли за държавата, а не за който и да е вътрешнопартиен интерес".

Гуцанов обясни, че вчерашната среща при президента е имала смисъл, а тонът бил нормален и любезен. Големият проблем били промените на Конституцията.

"Те бяха инициаторите на тази промяна - да са ги мислили тези неща, когато са се съюзявали с ГЕРБ и ДПС" - коментира депутатът по повод настояването на ПП-ДБ Димитър Главчев и Калин Стоянов да не бъдат в следващия службен кабинет.

Борислав Гуцанов изрази притеснения относно безпристрастността на Димитър Главчев, но въпреки това отказа да назове кой според него трябва да бъде служебен премиер.

Вижте разговора във видеото

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад