Борислав Гуцанов от БСП: След толкова съмнения, няма как да вярваме на машинния вот

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От БСП искахме да има машинно гласуване преди няколко народни събрания, но след няколко проведени избори и хилядите съмнения, които излязоха, няма как ние да вярваме на машинния вот, заяви в студиото на "Още от деня" Борислав Гуцанов от БСП.

"В Европа има ли друга държава, която да гласува с машини, освен Естония? Няма. В Германия и Франция има два опита за машинно гласуване, и двата, след доклади на техните служби за сигурност, се отказват от него поради различни съмнения, които могат да възникнат."

По думите му, има 265 избори, в които той не изключва някъде нарушенията да са минали границата на разумното, но изрази съмнение дали МВР са си свършили работата и дали има задържани сред хората, които дават парите и наставленията.

"Никой не говори за едно нещо - направил ли е зам.-министърът закононарушение? Направил е. В коя друга държава след подобно действие правителството щеше да остане в сила или щеше да си подаде оставката веднага?"

Гуцанов изрази съжаление, че предходният вот на недоверие за енергетиката не е минал, защото цената на газа се вдигна с 36% и това е заслуга на решенията, които взима този кабинет.

"Когато и да си тръгне правителството на Денков, винаги е закъсняло", заяви той.

По отношение на сделката за машините "Страйкър", Гуцанов коментира, че това граничи с национално предателство, защото не е ясно кой е избрал тези машини, има ли боекомплекти за тях и къде ще се правят ремонтите им.

Представянето на БСП на изборите до този момент, според него е много добро, защото от 265 общини печели 44 кмета и е на 45 балотажа. 

Вижте целия разговор.       
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад