Борисов потвърди за срещи с Алексей Петров: Той като нас търсеше варианти за нещо стабилно след пет поредни избора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бойко Борисов потвърди, че е участвал в срещи между представители на ГЕРБ, ПП и Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство.

"Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избора. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да има дори някакво крехко доверие".

Борисов заяви, че не е обещавал ръководния пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой друг го е правил.

"Правителството се е събрало да свърши 5-6 неща, които ще го държат заедно, докато вървят.

"Трябва да променяме конституцията, трябва да променяме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този".

По думите му кадровите назначения така или иначе се правят, а в момента трябва да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за объждане в НС още следващата седмица.

Коментира и казуса с поисканото отстраняване и последвалата оставка на главния секретар на МВР:

"Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата и ще държат главен секретар, с когото правителството да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов главен секретар, защото от друга страна не е редно едно правителство да не може да направи всичко, в което вярва".

Борисов заяви, че партията на промяната носи цялата отговорност за това назначение:

"Ние, както каза Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от сигурно 60, имаме един министър - вицепремиер от 18 или 19. Да, ние подкрепяме, във важните неща дори сме водещи, но по другите теми - Денков и вътрешният министър трябва да говорят с президента и да уговарят министрите".

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад