Божанков: БСП няма да подкрепи Бюджет 2021, тъй като в него няма реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП няма да подкрепи Бюджет 2021, тъй като в него няма реформи. Това каза депутатът от левицата Явор Божанков.

„Бюджет, който не прави никаква реформа и промяна, е бюджет, който разходва повече пари“, изтъкна Божанков.

Алтернативният бюджет на БСП е по-добър от този на управляващите със системния подход. „И към здравната, и към социалната тема трябва да се подхожда системно. Това, което възнамерява да направи правителството – да даде на възрастните 50 лв. до изборите, не е системен подход. Не е системен подход да се противопоставят средствата за полицаи и деца“, посочи червеният депутат.

Ние предлагаме реформа – подоходно семейно облагане. Предлагаме осъвременяване на всички пенсии, каза още Божанков. Това, по думите му, е единственият справедлив подход. В противен случай младите губят доверие в системата. Те виждат, че решенията за тяхното бъдеще се взимат конюнктурно и популистки. Минималната пенсия се увеличава и тя вече достига размера на средната.

По отношение на присъединяването на Северна Македония в ЕС в НС бяхме категорични и единодушни. Българската страна се държа отговорно. Но България не е давала сигнали, че има проблем в преговорния процес. Те се появиха изведнъж. България е в сериозен риск да изпадне в изолация, тъй като изглежда, че блокира Северна Македония без аргументи. Аргументи има, те трябва да бъдат изчистени. Това е отговорност на правителството и преговорния екип, каза още Явор Божанков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад