Божидар Божанов с предложение за нов начин за справяне на нарушителите на пътя

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

МВР издава актове, фишове, наказателни постановления и ги съхранява в своя база данни. Предложихме в рамките на общата политика за публикуване на повече данни, да се публикуват данните от 2010 г. досега - какви актове и фишове са издадени, на каква стойност, за нарушение на кой член от закона, това каза в "Още от деня" министърът на електронното управление Божидар Божанов.  

По думите му това ще помогне да се направят съответните анализи - има ли чести нарушители, има ли много често нарушаване на членове от закона, какви са местата на нарушенията. Увери, че личните данни са скрити.

Обясни, че същата методика се използва при отварянето на данните от Търговския регистър.

Според министъра на електронното управление по този начин обществото ще подпомогне МВР да направи анализа. Отделно от това общините вече ще имат достъп до тези данни, така че ще могат да преценят къде да сложат "легнали полицаи", камери и т.н.

Данните ще бъдат достъпни за гражданите.

Изрази увереност, че МВР ще подкрепи идеята. Посочи, че дори и оставащото на това правителство време да не стигне, за да се осъществи идеята, следващото управление ще я приеме и ще я осъществи.

Какво още каза министърът на електронното управление Божидар Божанов - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад