Браншова камара "Пътища" излиза на безсрочен протест в цялата страна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българска браншова камара "Пътища" обяви, че излиза на безсрочен протест в сряда в цялата страна. Причината - липсата на решения за плащанията от страна на държавата на сектора. Пътните строители призоваха към протеста да се присъединят и Камарата на строителите, и синдикалните организации в строителството.

“Ще има протести всеки ден пред Народното събрание и на ключови отсечки на пътната мрежа в цялата страна”, предупреди в “Денят започва” Стефан Чайков - председател на УС на Браншовата камара "Пътища".

По думите му "неразплащането от страна Агенция “Пътна инфраструктура" е само един от проблемите.

“Никой в Народното събрание все още не осъзнава, че ако решението от 20 април не бъде променено в спешен порядък от този парламент, на 30 септември подписаните допълнителни споразумения изтичат. Ако няма Народно събрание, а нито служебно правителство, нито АПИ, нито фирмите имат законово основание да подпишат последващо удължаване. Нови поръчки няма, нови изпълнители няма да има. Това изначава, че на 1 октомври няма да има кой да отиде, за да отстрани щетите от едно ПТП и поставя под заплаха зимната поддръжка на пътищата”, обясни Чайков.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад