"Браточенди. Гласове от Албания". Чрез героите от филма се вижда България по съвсем различен начин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази вечер от 22:00 ч. в рубриката за актуална документалистика „В кадър“ БНТ 1 ще излъчи документалния филм „Браточенди. Гласове от Албания“ на журналиста Бойко Василев.

Във филма ще видим българските следи в Албания, те са българското малцинство. Ще видим и хора от смесени бракове, част от интелектуалния елит на Албания, които имат български корен, обясни журналистът.

Чрез героите от филма се вижда България по съвсем различен начин. Това са хора, които поддържат връзката със съвременна България. И те виждат в нея хубавото и прекрасното, виждат в нея нещо, за което са мечтали, подчерта Василев.

В рамките на това пътуване журналистът е сбъднал желанията си да интервюира албанския премиер Еди Рама и писателя Исмаил Кадаре. Откъси от тях са вплетени в настоящия филм.

Освен Бойко Василев и отговорния оператор на „Панорама“ Михаил Врабчев, екипът, реализирал „Браточенди. Гласове от Албания“, включва видеотехника Юлиан Димитров, редактор е Албена Колчакова, монтаж – Цветослав Юруков, режисьор е Мария Христова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад