Бургас е в червената зона на COVID-19: Решават ще затягат ли мерките

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бургаска област вече е в червената зона по разпространение на COVID-19. Днес се свиква противоепидемичния щаб, на който ще се обсъжда дали ще се затягат мерките.

Новозаразените в областта за последното денонощие са 63-ма души, общо 4400 са активните случаи, а в болници са 141 души. Това заяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас. По негова заповед са увеличени леглата за лечение на Ковид на 250. 10 лечебни заведения са разкрили легла за лечение на коронавирус.

Високата заболяемост се изчислява на половин милион население, а в региона населението е три пъти повече заради туристите. Д-р Паздеров заяви, че 1/3 от хоспитализираните са или чужденци или хора с адресна регистрация извън регион Бургас.

Той отбеляза, че всеки ден над 10 хиляди души пресичат границата на Малко Търново, летище Бургас и пристанище Бургас. Поне 300 от тях пристигат от червени зони и са карантинирани.

Проф. д-р Христо Бозов, управител на КОЦ-Бургас заяви, че в болницата са разкрити 16 легла, като до момента са запълнени 15. Има готовност обаче за разкриване на още легла. Проф. Бокоз каза, че болните са неваксинирани, а лекарите и медицинският персонал вече са на предела на възможностите. Той призова всички, които не са ваксинирани, да го направят.

Вижте повече във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад