Ченгетата от Пицофалконе

Отряд с лоша слава на "тъмно" и горещо място

Държава: Италия
Година: 2016
Времетраене: 106 минути
Ченгетата от Пицофалконе
За продукцията
Всички епизоди

6-сериен игрален филм

По идея на Маурицио де Джовани
Режисьор: Карло Карлеи
В ролите: Алесандро Гасман, Каролина Крешентини, Антонио Фолето, Тоска Д'Акуино, Масимилиано Гало, Джанфеличе Импарато, Симона Табаско и др.

Режисьорът Карло Карлеи снима и италиански, и американски филми, като комедията "Флюк" и една нова съвременна версия на "Ромео и Жулиета". "Ченгетата от Пицофалконе" е полицейският му сериал.

За Италия криминалният жанр е традиция. Историята за "Ченгетата от Пицофалконе" се развива в Неапол и продължава в три сезона до 2020. В главната роля е Алесандро Гасман, с "отряден" опит от "Код Червено".

Отряд с лоша слава на "тъмно" и горещо място

Инспектор Лояконо е преместен в участъка с най-лоша репутация - "Пицофалконе", в Неапол. Шеф е комисар Палма, който ръководи екип от нови и преназначени полицаи, на мястото на други, отстранени и замесени в бизнеса с дрога и връзки с камората. Някои от тях са подсъдими, има и в затвора.

Лояконо също е бил обвиняем, като информатор на мафията, невинноста му е доказана, но подозрението остава и това е най-малкото, което го очаква на територия с престъпления и тайни. Въпреки че по правило участъкът ще се занимава "само с обща администрация, дребни престъпления и жалби", работата се оказва много по-сериозна и опасна.

Случаите с кражби, убийства и коварни схеми не са "престъпления от общ характер" и съвсем не са лесни за разгадаване. В дейността на екипа участват помощник-инспектор, съдебен лекар, прокурор и дежурни полицаи - всеки със своите версии за инцидентите от деня и с лични проблеми.

Понякога има чувства и радости, понякога съмнения и грешки. Животът в "Пицофалконе" и Неапол не е еднозначен, както и хората. Всеки ден носи предизвикателство, в скрита дълбочина...

*zr

Bastardi di Pizzofalcone|Clemart

Не се предавам

Борис Джулиано - един полицай в Палермо