ЦИК: Избирателната активност в страната е 27,27% към 16:00 часа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Избирателната активност в страната е 27,27% към 16:00 часа, съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Към 16:00 часа най-ниска е активността в Сливен - 21,9%, а най-висока - в 23 МИР - София - 34,59%.

Изборният ден до момента протича спокойно. Проблемите с машините продължават. Вече са над 80 мошините, за които ЦИК е получила информация, че е преустановено машинното гласуване и продължава само гласуването с бюлетини.

За част от машините причината е, че те печат бяла бюлетина без никакво съдържание или с частично съдържание, което не може да установи как е гласувал избирателя, поради което гласуването с тези машини също се преустановява.

Към 16:20 ч. жалбите са две, а сигналите са 67, които са обработени. Повечето от тях са за това, че членовете на СИК продължават да не поставят печат върху машинните бюлетини.

В чужбина - в 11 от СИК-ове вече приключи гласуването, протоколите са предадени и обработени в ЦИК. Това са в Австралия, Нова Зеландия, Япония, Корея, Китай и Сингапур. Най-късно - към 18:00 часа ще започне гласуването на западното крайбрежие на САЩ - Лос Анджелис, Сан Диего, Сан Франциско, както и в Канада - Ванкувър и Калгари.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад