Цончо Ганев, "Възраждане": Няма да подкрепим не само правителство на ГЕРБ, но и на която и да е друга партия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма вариант, в който да подкрепим не само правителство на ГЕРБ, а и на която и да е друга от политическите сили в парламента. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на "Възраждане" Цончо Ганев.

"Ние имаме цивилизационни различия по отношение на генералните политики накъде трябва да върви България. Няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ при положение, че те работят и искат влизане в еврозоната. На есен ще има референдум, защото 604 000 подписа има събрани за свикване на референдум и не е нормално тези политически партии в парламента да омаловажават вота на повече от 10% от българските избиратели", посочи Ганев.

Той уточни, че партиите в парламента, с изключение на "Възраждане", искат да се приеме и бюджет с 3% дефицит, за да се влезе в еврозоната, което по думите му е безумие.

"Против сме и повече от 20 години в България да има американски бази. А ГЕРБ и всички останали партии са категорично да има такива бази у нас", допълни Цончо Ганев.

Той каза, че формираните комисии в НС са без председатели в момента заради първите две политически сили и защото все още не могат да се разберат как да управляват заедно.

Ганев коментира и разследването на опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев.

Според него, каквито и да са последиците, вижда се, че взрив има.

"Това е атентат срещу главния прокурор - без значение дали се казва Гешев, Цацаров или който и да било. Това е атентат срещу държавата като цяло. Грешката на заместника на Гешев по никакъв начин не променя факта, че има атентат. Оттук нататък нека следствието да реши кой е виновен и кой го е направил това", добави той.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад