Covid 19 в детска градина в Стара Загора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Четири случая на Ковид 19 са установени в детска градина в Стара Загора.С инфекцията са заразени дете, две учителки и медицинско лице. Две от групите в детското заведение са карантинирани.

В детска градина №17 се обучават близо 160 деца, а пърият случай на коронавирус там е ясен от 10 септември. Заместник-кметът на общината Иванка Сотирова съобщи, че още вечерта на 10 септември е станало ясно за случая, създадена е организация зюа връзка с всички заведения в града. Още в същия ден е направена пълна дезинфекция на детската градина, предупредени са родителите и персоналът. Вторият резултат, който е наложил отправянето в карантина втората група, е излязал в понеделник, 14 септември. Счита, че родителите не са притеснени, продължава приемът на дежа в първа група на градината. Заместник-кметът беше категорична, че се прилагат всички предписания, които са дадени от отговорните институции за дезинфекция, така и ще продължат да работят.

Директорът е в постоянен контакт с носителите на вируса, всички те са в добро състояние, дори нямат и повишена температура.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад