Цвета Кирилова: Ще се кандидатирам за президент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се кандидатирам за президент, заяви Цвета Кирилова, председател на Сдружение Азбукари, в "Още от деня". Ще бъде издигната от инициативен комитет.

"В момента се нуждаем от новорождение. В момента се намираме в особено драстичен ръст на конфронтация в българската държавност и разделениe в политическите партии, както и междуинституционална конфронтация", заяви тя. 

През годините е получила доста покани за депутатско място както в българския, така и в европейския парламент, но е отказала. Поканите са били отправени по-скоро от дессни и патриотични политически формации. "В същото време аз реших, че моята сила е да остана тук и да бъда полезна на България", подчерта Цвета Кирилова. 

Като човек с широка гражданска позиция е развила около 300 инициативи с екипа, с който работи, и смята, че с колаборацията, с визията, която има за президентската институция, може да постигне сериозен баланс, който да се утвърди като една добра и стабилна основа за развитието на България.

"Придържам се към поддържането на националния интерес, към българските традиции и българските обичаи, към големите каузи, които ние всички трябва да защитаваме, и да прeдстоят пред нас като дълбока перспектива", заяви Цвета Кирилова.

Според нея, президентът трябва да бъде отговорен, динамичен, който да сплотява обществото, да бъде обединител на нацията, да бъде събирателен образ на единството и суверенитета.

Какво каза Цвета Кирилова за правомощията на президента вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад