Д-р Иван Маджаров: Българските лекари трябва да се почувстват горди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Българските лекари могат да се почувстват горди, поздравявам всички колеги за тяхното вдъхновение и че са все така упорити“, с тези думи се обърна председателят на БЛС д-р Иван Маджаров към медицинската общност в предаването „Още от деня“.

„Обществото видя, че може да разчита на нашите лекари. Днес видяхме, че признателността е засвидетелствана в цялата страна“, заяви д-р Маджаров относно деня на здравния работник.

Той допълни, че българският лекар има нужда от това, което сме видели днес и че това стопля сърцата и осмисля работата на лекарите.

Според д-р Маджаров пандемията е променила нещата в положителна посока.

Относно младите, които напускат страната, в България трябва да се осигури на лекарите позитив, предимства тук, за да останат по желание, а не просто да ги обвиняваме, че са занимали, коментира Маджаров заминаването на младите лекари на работа извън граница.

„Начинът да ги запазим е като създадем по-добри условия за работа в страната, няма как да затворим границите“, допълни още Маджаров.

Председателят на БЛС апелира максимално бързо да се въведе електронизацията.

„Всички знаят че неравномерното разпределение на кадри и възрастовите структури са най-големите проблеми. Ние нямаме резерв, всички лекари са в боя. В някои региони само пенсионери са останали да работят. Това трябва да свети като червена лампичка на всички политици, които тепърва ще управляват в следващите години“, беше категоричен д-р Маджаров.

„В последния месец бяха пристигнали около 180 хиляди ваксини на Астра Зенека и общественото мнение беше залято с едно усещане, че едва ли не няма никога да тръгне ваксинацията. Оказа се, че желанието на българина да се ваксинира е повече от колкото се предполагаше. Очакваме още ваксини от Пфайзер и Модерна“ , допълни още д-р Маджаров относно ваксинацията.

Той изрази мнение, че не трябва да ходят лични лекари в РЗИ, трябва държавата да уреди въпроса  с автомобили да се карат ваксините до тях.

Д-р Маджаров си пожела догодина по това време да не говорим за Ковид, а да говорим за нещо много по-добро и по-спокойно за нашето общество и за нашите медици!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад