Д-р Иван Маджаров: Лекарите са обезверени, няма единна държавна политика срещу COVID

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев стана носител на наградата “Лекар на годината” за 2021-ва. В студиото на “Денят започва” за признанието в гилдията говориха председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и д-р Йордан Спирдонов от Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ "Царица Йоанна" в ИСУЛ - носител на наградата в категория "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники".

По думите на д-р Маджаров през последните 6-7 месеца има промяна в отношението към лекарите.

“Изнесоха се пресилени данни за злоупотреби, многократно се повтаря, подсъзнателно се внушана, че няма COVID и се приемат хора в болниците, за да се вземат едни пари… Всички си вършат работата и са все по-изморени. Има едно голямо обезверяване сред колегите”, подчерта той.

Според него няма единна държавна политика срещу COVID епидемията, а “здравният министър е оставен като самотен стълб, който се опитва да се бори с вълните, които идват отвсякъде”.

“COVID зоните бяха широко прокламирани с нещо, от което никой нямаше нужда - безплатно лечение за първите 10 дни. Населението има нужда от бърза диагностика и телемедицина в дома, за да знаеш, че ако си болен, си наблюдаван от своя лекар”, допълни той.

Какво коментираха гостите в предаването за мерките и разпространението на коронавируса, за ситуацията в болниците вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад