Д-р Джафер: Бюджетът е на принципа "След нас и потоп"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Безпрецедентната криза показа всъщност изключително сериозни дефицити - на политическо ниво, на управленско ниво", каза в "Още от деня" д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на НС от ДПС. 

"Не само, че няма признаци за единни усилия за управление на тази криза, а здравната, икономическа, финансова криза в България явно протича с политическа криза", отбеляза тя и посочи, че мярка като карантината може да се използва за назидание на политическия опонент. Шефът на СРЗИ падна жертва в момент, когато заболелите и жертвите на коронавируса са много, коментира депутатът от ДПС. Не е време за междуинституционални войни, това е позицията на ДПС, заяви Нигяр Джафер, нужно ни е единство, което да доведе до мерки, които спасяват човешки животи и да облекчат работата на хората в системата на здравеопазването.

Д-р Джафер припомни позицията на движението, изразена в декларация, за оставка и на премиера, и на президента.

Следващите 10 дни ще стане ясно дали предприетите мерки дават резултат и дали ще има намаляване на случаите на заразяване. 

Мнението на ДПС по общата макрорамка на Бюджет 2021 е, че този бюджет ще бъде краят на т.н. фискална стабилност, с която толкова много България се гордееше, подчерта Нигяр Джафер.

"Ние смятаме, че раздаването на повече пари, без принципи и без правила, не е просто популизъм, когато това се прави в условия на предизборна ситуация, това е предизборен популизъм. Бюджетът изглежда по следния начин - на принципа "След нас и потоп", заяви д-р Джафер.

Вижте какво още каза д-р Нигяр Джафер във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад