Д-р Кулински за контрола над храните в училищата и детските градини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Върховната административна прокуратура възложи на БАХ да провери спазването на изискванията за качество и безопасност на храните, предлагани в училища и детски градини. По тази темата и за организация в детските столове говорим с д-р Любомир Кулински - директор на дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните. Засего той се не се ангажира с точни данни, тъй като проверките още не са приключили. Срокът е до 30 септември. Конкретна информация ще бъде огласена в началото на октомври.

Кулински не коментира цените и количествата на храните в училищата и детските градини, като подчерта, че може да отговаря за безопасността на храните и на операторите, които ги приготвят. За това свидетелстват всички мерки и 24-часови проби, които се правят и които помагат на специалистите да установят в акредитираните лаборатории на БАХ какво е причинило дадено хранително оттравяне.

"До голяма степен всичко, което изисква законодателството в областта на детското хранене, се спазва доста стриктно", заяви Кулински.

В разговора включихме и репортаж от Пловдив, който разказва за нова организация на хранене в стола на училище "Д-р Петър Берон", въведена заради коронавируса. В училището учат 411 деца, от които 100 са записани в училищния стол. Какви правила се спазват и как се осигурява обядът за децата провери репортерът ни Нели Ангелова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад