Д-р Мохамед Алибрахим: Искам да остана в България до края на живота си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От Сирия съм, от 38 години съм в България, тук завърших, тук работя и България за мен е като втора родина. Това сподели д-р Мохамед Алибрахим - лекар в Спешна помощ в предаването "Денят започва". Д-р Мохамед Алибрахим е завършил с отличие медицина. Има няколко специалности - педиатрия, пулмология, гастроентерология, спешна медицина и здравен мениджмънт. Преди две години е подал документи за българско гражданство в Министерството на правосъдието, но все още чака отговор.
 
"Предлагали са ми от други държави да отида да работя, но съм отказвал. Аз обичам България и българите. Имам семейство, тук се родиха децата ми, имам двама сина", каза д-р Алибрахим. "Взимам извънредни дежурства, ваксинирам много хора, работя на първа линия", сподели още той.


"За мен пациентите са много специали, когато имат нужда, винаги съм на линия", допълни докторът, и отново подчерта, че не иска да отиде в друга държава. "Искам да остана в България до края на живота си", сподели медикът.

"Личната ми карта изтича в края на февруари и не мога да отида никъде извън България. Сирийският ми паспорт изтича, и аз нямам друг избор. Не мога да ходя никъде без да стана български гражданин", сподели д-р Алибрахим. 

Той апелира към управляващите за отговор. Преди 2019 година подава документи два пъти за българско гражданство, но получава отказ, без аргументи.

Медикът се обърна към зрителите на БНТ с думите: "Пожелавам на вашите зрители здраве и да бъдат със силна психика в ковид пандемията. И призовавам да се ваксинират. В началото бях против ваксинираните, но вече съм ваксиниран. Хората, които са ваксинирани, минават по-леко."

Вижте разговора във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад