д-р Валентин Димитров, директор на "Пирогов": Болницата се успокои, развиваме се и надграждаме, което показват и резултатите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бях казал в интервю преди време, че няма да се кандидатирам за директор, но на фона на това, което се получи, на базата на желанието на една голяма част от персонала на "Пирогов", които лично заявиха подкрепата си и желанието си да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията им и ще си подам документите и ще участвам в това състезание. Това заяви в студиото на "Денят започва" д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”.

"Болницата се успокои, продължихме да работим по правилния начин, да се развиваме и да надграждаме, което показват и резултатите. През това време излязоха и всички проверки, с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят само с документи и с факти."

Д-р Димитров изтъкна, че не може да потвърди дали е имало политически натиск върху него, защото той не членува в нито една партия, не е заявил принадлежност към нито една организация и не е политическо лице. Той е получил политическа подкрепа от много политически формации без да я е търсил и си я обяснява с оценката, която е получил за работата си.

"Аз съм политически неутрален. Няма да ме видите в нито една листа, няма да ме видите на нито един митинг, няма да ме чуете да прокламирам да гласувате за този или онзи. Лекарите, болниците, "Пирогов" - това са структури, които са на цялото население." 

Вижте целия разговор във видеото.   

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад