Даниел Лорер: Исканата оставка на вътрешния министър не е оценка за неговата цялостна работа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Исканата оставка на министъра на вътрешните работи не е оценка за неговата цялостна работа, защото има и хубави неща - МВР се справя добре с реда по отношение на миграцията и тя намаля чувствително, което е ключов приоритет за България по отношение на Шенген. Заедно с това ние категорично се възпротивяваме срещу нарушение на обществения ред, атакуване на служителите на реда и полицейския произвол срещу хора, които не представляват опасност. Това заяви в студиото на “Денят започва” депутатът от ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България” Даниел Лорер.

“Основният проблем, на който обществото реагира, и ние като политическа сила отразихме беше липсата на реакция - министърът реагира едва когато ние поискахме от него реакция и това е страшното. Самият министър трябваше да каже: “По време на моето управление не може да има неоправдана полицейска бруталност”, обясни той и подчерта: “Задачата на всеки един управленец е да е първи преди събитията - точно както кметът на София беше там, на терен веднага.”

Лорер подчерта, че вътрешният министър е “длъжен да задава политиката и начините, по които тя се осъществява, а политиката е “да на реда, не на произвола”.

На въпрос за втория вот на недоверие депутатът от ПП-ДБ заяви, че ГЕРБ и ДПС са паднали в капана на псевдопатриотите, а да се саботира закъснялата модернизация на българската армия, е национално престъпление.

За него бюджетът не е катастрофален, а е точно такъв какъвто ПП-ДБ са го заложили да бъде - с максимум 3% дефицит, а данъците на "Лукойл" продължават да са прекалено малки на фона на печалбите им.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад