Даниел Лорер: "Продължаваме промяната" се превърна от изборна вълна в една установена политическа сила

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мисля, че на тези избори "Продължаваме промяната" порасна. Ние се превърнахме от изборна вълна в една установена политическа сила, това заяви в "Още от деня" Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Заедно с това започнахме да губим илюзиите си за това, че промяната може да се случи бързо, ефективно и България да се превърне в една правова държава за кратко време, допълни той.

По думите му битката за това България да бъде правова държава ще продължи дълго.

"Основният негатив, който ние понасяме като управляващи е, че управлявахме в една тройна криза - инфлация, война и пандемия. Неминуемо всеки един управляващ в такава ситуация би понесъл негатив."

Ако ГЕРБ възприемат идеята, че им е необходимо ново ръководство, това ще е едно добро начало, за да разберем, че те осъзнават какво се е случило, за да може да имаме разговори с тях как да направим от България едно по-добро място наистина. Само и единствено, когато ГЕРБ покажат готовност да сменят своето ръководство и да възприемат вината си това, което се е случило през последните години, ние можем да считаме, че някакъв катарзис започва да се случва там", подчерта Лорер.

Ако се стигне до втори мандат и от ГЕРБ не успеят да съставят правителство, той заяви, че ще вземат този мандат и ще се опитат да съставят правителство.

"Дали ще успеем, зависи от партиите в парламента и позициите, които са готови да възприемат най-вече по отношение на бъдещето на България", допълни Лорер.

На въпрос - по-скоро избори или по-скоро кабинет, Лорер беше категоричен - кабинет.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад