Даниел Митов: Не виждам успехи в работата на служебния кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В този парламент обстановката беше малко по-различна - като че ли всички започват да разбират, че партиите ще трябва да започнат да си гoворят и не могат да не уважават избирателите на най-голямата партия в страната, каза Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, в "Още от деня". 

Според него не може да се прави политика със заявки - с този може, с онзи не може. Те са показали, че имат готовност да управляват, имат министър-председател, имат кандидати за министри и избирателите им са видяли, че са били прави в начина, по който до момента са управлявали. 

По думите му има за какво да бъде критикуван служебният кабинет.

"Вчера Румен Радев обяви някакви успехи на служебния кабинет. Аз такива успехи не виждам. Ако някой може да ми посочи един успех, ще се зарадвам и ще го призная, но в момента имаме растящи цени на стоките в магазина, галопираща инфлация, която ще изяде както доходите, така и спестяванията на гражданите", подчерта Митов.

Според него не са предвидени мерки срещу инфлацията, ваксинационният план е абсолютно провален, не е проведена активна ваксинационна кампания. 

"Така става, когато слагаш за министър на здравеопазването човек, който преди това е посявал съмнения изобщо в съществуването на вируса, да не говори, че си беше чист антиваксър", заяви Даниел Митов. Посочи, че в момента сме застрашени и сме на първо място по смъртност, защото ваксинационната кампания беше провалена от този служебен кабинет.

Какво още каза заместник-председателят на ГЕРБ вижте във видеото.