Даниел Митов: Премиерът дължи отговор дали в Скопие той отстъпи от българската позиция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Правителството и медиите край Вардар оцениха посещението на българския премиер Кирил Петков като малка дипломатическа победа за Скопие и отстъпление от твърдите позиции на страната ни. У нас – оценката на властта е на другия полюс – получихме исканите гаранции, че няма териториални претенции към нас и възобновихме диалога.

На този фон веднага след клетвата за втори мандат президентът Румен Радев и ПГ на ГЕРБ–СДС отново си размениха остри реплики и най-голямата опозиционна партия напусна пленарната зала по време на обръщението на държавния глава. С депутата от ПГ на ГЕРБ – СДС и зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов разговаряхме в "Денят започва" по тези теми.

Ентусиазмът на премиера Петков контрастира с общественото мнение, а министър-председателят дължи много отговори, тъй като изобщо не е ясно какво всъщност се случи в Скопие за по-голямата част от българската публика - отстъпи ли Кирил Петков от българската позиция, коментира Митов и допълни, че всички партии и участници в КСНС се обединиха около твърда позиция, която стъпва на Рамковата позиция от 2019, декларацията на парламента и тези документи с отразени в т.нар. позиция 5+1. Ако България е отстъпила от това, то става дума за предателство.

Депутатът определи като голям проблем изказванията на Стево Пендаровски, че България на практика е отменила досегашните си позиции и Кирил Петков е отишъл със съвсем нова преговорна рамка.

Какво още каза Даниел Митов - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад