Дъждовно, хладно и ветровито ще бъде днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес облачността ще се увеличава и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще има и валежи дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана - до 8°. Максималните ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигнат 17°-18°.

След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите и дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

По Черноморието ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-гозапад. Ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 14° и 18°.

В планините ще се заоблачава и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части - от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от северозапад. С него ще нахлуе по-студен въздух и температурите бързо ще се понижат.

В събота преди обяд ще продължи да вали в Източна България, като в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Вятърът ще отслабне, а максималните температури ще се понижат съществено. В неделя повече слънце ще има в планините. В по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, в низините и мъгливо, но ще започне затопляне, което ще продължи и в понеделник.

Акценти