Дейвид Гарет - Свиря за своя живот

"Музиката е език и трябва намериш свой начин да говориш чрез нея"

Държава: Великобритания
Година: 2011
Времетраене: 50 минути
Дейвид Гарет - Свиря за своя живот
За продукцията

Музикално-документален филм

Великобритания

Участват: Дейвид Гарет, Зубин Мета, Ицхак Пърлман, Мартин Ангстрьом, Ида Хендел, Коста Пилавачи, Йон Марин, Георг Бонгарц, Дав Богарц и др.

"Дейвид Гарет - Свиря за своя живот" е изповед на музиканта за чувството в изкуството.

Филмът се връща в историята на талантливия цигулар Дейвид Гарет с обиколка във времето - от първите му упражнения в детството до изпълненията и фурора на световната сцена с поп, рок и класическа музика. Хрониката го следва от първия запис на Аби Роуд с Концерт за цигулка на Бетовен и продължава към Концертгебау в Амстердам и Международния фестивал за класическа музика Вербиер в планинския курорт на Швейцария. Паралелно с таланта и славата вървят продажбите на над 2 милиона албума от голямото турне на "Рок симфонии", с концертите в Лос Анджелис и Маями, както и специалния спектакъл за Принцесата на Швеция и Кралското семейство. Нито един ден не е един и същ за Дейвид Гарет. Музиката е водеща.

Дейвид Гарет: "Когато свириш, музиката трябва да извира от сърцето. И това е нещо, на което се учиш. Музиката е език и трябва да намериш своя начин да говориш на хората. Точно това аз бих искал да овладея напълно. Сънувам музика, наистина".

За неповторимото и необяснимото в този свят на хармония, отдаденост, виртуозност и чувства разказват Зубин Мета, Ицхак Пърлман, Мартин Ангстрьом, Ида Хендел, Коста Пилавачи, Йон Марин, Георг Бонгарц, Дав Богарц и др.

С музиката е свързан целият екип на Дейвид Гарет и многобройните почитатели, които го очакват.

Рецептата, която търсят всички музиканти, е изразена най-кратко и точно от недостижимия Паганини: "Трябва силно да чувстваш, за да чувстват и другите".

Дейвид Гарет в "Цигулар на дявола"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад