Делян Добрев: Искаме МВнР, защото имаме много повече подготвени хора, отколкото ПП

Предаване: Панорама, 08.02.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Външно министерство си е на ГЕРБ. Сега изведнъж "Промяната" искат да го вземат. Това заяви в "Панорама" Делян Добрев от "ГЕРБ-СДС".

Да, министерството е на България, но се управлява от излъчен от ГЕРБ министър, допълни той.

"Ние искаме МВнР, защото имаме много повече подготвени хора, отколкото ПП - една Мария Габриел, Даниел Митов, Екатерина Захариева. Ние имаме колкото си искаш хора за външни министри с опит, били вече в това министерство, справили се с години. Акад. Денков е химик. Каква му е подготовката за външен министър?"

Разказа за разговор между Кирил Петков и Бойко Борисов, по време на който Петков е заявил, че ПП-ДБ искат задължително това министерство.

"Във вторник на изпълнителна комисия Борисов ни каза, че Кирил Петков му е казал: "Ники трябва да пътува". Ние бяхме много озадачени и тогава започна атаката срещу Мария Габриел как не може едновременно да е премиер и външен министър. Ние тогава отстъпихме и казахме "Добре, няма да е Мария Габриел, ще излъчим някой друг. Вчера имахме второ заседание на изпълнителната комисия, където Борисов дойде и ни каза "Тази сутрин дойде Кирил Петков и ми каза - няма втори, няма трети, ние това министерство го искаме и това е червена линия".

Добрев обвърза желанието на ПП да контролират МВнР с постигане на външнополитически цели и по-конкретно - с "разнасяне на руски опорки пред западните партньори".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад