Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са избрани за председатели на ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски са избрани за председатели на ДПС, потвърдиха за БНТ от пресцентъра на партията.

Това е станало при единодушно гласуване анблок на Националната конференция на ДПС.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не присъства лично на 11-ата конференция на ДПС.

В слово, представено от евродепутата Искра Михайлова, Доган обясни смисъла на съпредседателството и предложи номинираните Делян Пеевски и Джевдет Чакъров да бъдат гласувани в пакет, за да покажат единство.

"Съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения, затова означава дебат в колективните органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е възможно поради наложителна оперативност за едно или друго действие или позиция, двамата председатели решават на тяхна отговорност какво да предприемат."

"Д-р Ахмед Доган аргументирано предлага партията да се оглави от двама съпредседатели г-н Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров. Г-н Пеевски със своя прагматизъм, хладнокръвие и ясно изразени позиции взаимно се допълва с опитния народен представител Д. Чакъров бивш министър на околната среда и водите и бивш дългогодишен зам. председател на Либералния интернационал", каза Юнал Лютфи, член на ЦОБ на ДПС.

На конференцията на ДПС присъстваха над 350 гости от парламентарно представени партии, извънпарламентарни партии, синдикати, европейски и световни либерални представители, дипломати, представители на вероизповеданията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад