Ден на българското радио

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

25 януари е Денят на българското радио. С програмния директор на "Дарик радио" Константин Вълков и директора на програма "Христо Ботев" по БНР Митко Новков разговаряхме за значението на радиото и за неговото бъдеще в конкуренция с другите медии.

По думите на Константин Вълков радиото е онази медия, която можеш да слушаш от една страна като фон, но от друга страна то може да бъде слушано легално в автомобила, където със сигурност не е фон. Последните две години с работата от вкъщи заради пандемията, радиото стана предпочитана медия. Дори Рупърт Мърдок пусна във Великобритания своя нова частна станция, която вчера е имала 700 000 слушатели. Освен това най-големите рекламодатели в тази радиостанция са фейсбук и гугъл. Има едно преплитане на медиите, което опровергава твърдението, че радиото ще умре.

Директорът на програма "Христо Ботев" по БНР Митко Новков е категоричен, че радиото не може да изчезне. Радиото е най-свободната медия - тази, която може да достигне до човека по най-непосредствен начин. То дава възможност да си представяш, то развива въображението. По думите му радиото е предпочитано от творческите личности.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад