Денков: През следващите 9 месеца трябва да извървим докрай реформаторския път

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път, който начертахме миналия юни. Това заяви премиерът Николай Денков в Министерския съвет.

Преди два часа премиерът депозира оставката си в деловодството на Народното събрание. Той посочи, че с нея отправя още една покана за преговори към ГЕРБ-СДС.

"Това не е политическа игра, а спазване на дадена дума, политически феърплей и уважение към гражданите. Днес изпълнявам ангажимента, който поехме със съвместната декларация, която приехме на 6 юни 2023", каза той.

Правителството ще продължи за изпълнява задълженията си и да работи, докато бъде избран новият му състав, увери той.

"За повишаване на доходите, за създаване на устойчива бизнес среда, за засилване сигурността на държавата и за утвърждаване на позицията на България в международните отношения".

Премиерът посочи, че регулаторите трябва да бъдат извадени от "кланово-семейните отношения" и да не бъдат използвани като бухалки.

"Нужна е политическа смелост, за да имаме независими съдии и прокурори, а не осем джуджета и фалшиви нотариуси в правосъдната система", коментира Денков.

Предложения от ПП-ДБ мемонардум Денков определи като "паметна бележка, която да напомни какво се разбрахме преди девет месеца и какво остава да свършим". Затова в документа нямало имена, а конкретни реформи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад