Десислава Атанасова, ГЕРБ: Все още не е имало разговори между ГЕРБ и другите партии, които влизат в 48-ото Народно събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази победа е морален реванш за нашите членове, симпатизанти и за хора, които ни имат доверие. Защото след почти две години, в които чувахме всякакви хули и обиди към ГЕРБ, си струваше да покажем, че сме по-силни от хаоса. Това каза в „Денят започва“ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Ниската избирателна активност е един от най-сериозните въпроси, който стои пред всички политици, независимо от коя политическа партия са. Трябва заедно да победим апатията“, добави тя.

Атанасова заяви, че все още не е имало разговори между ГЕРБ и другите партии, които влизат в 48-ото Народно събрание. 

От първата политическа сила у нас предлагат разговори с всички партии за постигането на консенсус по важните за страната теми - евроатлантическата ориентация на България, войната в Украйна, икономическата криза и доходите.

Преговорите ще се модерират от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са приели предложението на ГЕРБ да са посредници в контактната група. От ГЕРБ ще излъчат свои експерти по всяка една от темите.

"Ние искаме разговори с всички партии, получили вота на бъларските граждани. Ако всички осъзнаят, че може да има кабинет, подкрепен по различни теми и приоритети, тогава няма значение кой се подписва под коалиционно споразумение. Предлагаме разговори за евроатлантическа коалиция и теми. Ако "Продължаваме промяната" откажат разговор с нас, значи, че те подкрепят войната в Украйна ли, подкрепят да не изпратим оръжие за Украйна ли? Под предисловие "управление никога с ГЕРБ", значи че предпочитат България да е категорично неутрална в позицията си относно Путин", каза Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад