Диана Ковачева: Дигиталното изключване от образование в България е факт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във връзка с жалби на граждани за заплашителни знаци върху униформите на полицаите и техни прояви на насилие по време на протестите, Диана Ковачева заяви, че трябва да има проверка. Тя трябва да установи дали това е така, тъй като полицаите трябва да излъчват доверие към гражданите. Трябва стане ясно и как, ако има такива нарушения, са наказани нарушителите. Полицаите трябва да бъдат обучени как да се справят със ситуацията, но и гражданите да се отнасят с уважение към полицията, каза Националният омбудсман.
 
Във връзка с притесненията за недостатъчна достъпност до онлайн обучение, ако това евентуално се наложи при настъпване на епидемията.

Ковачева заяви, че има данни за над 70 хиляди деца, които има вероятност да не получат достъп до образование, ако повторно се наложи онлайн обучение. Те се обръща настойчиво отново към министъра на образованието да отговори на въпросите на граждани, които му е изпратила още през юли. Основните въпроси са свързани с организацията а учебния процес, с опазването на живота и здравето на учениците и учителите. Друг важен въпрос е ще имат ли всички деца достъп до дигитално образование, ще имат ли компютри, таблети, устройства, с които да участват в учебния процес. Тревожни са тези данни, защото има деца, на които родителите са безработни, с ниски доходи, както и семейства с повече деца, подчерта Ковачева.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад