Диана Русинова: Държавата не изпълнява своите задължения

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Държавата продължава да не изпълнява своите задължения по това да ни осигури безопасност на пътя, заяви в студиото на "Денят започва" Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. 

По думите й, държавата има задъбжение всяка година, до 1 май, да направи анализ на всички тежки ПТП от предходната година с млади водачи, както и на обществения превоз на пътници и товари. Миналата година Министерство на транспорта не е изработило своята част, която е именно за обучението, за годишните прегледи и препоръки към тях. Тази година такъв анализ няма, допълни тя.

"Какво е важното: там се дават мерките, които ние в следващата година да изпълняваме като общество, като държава, като институции, така че тези инциденти да намалеят. Искам да помоля държавата да си свърши работата - да си довърши анализа и да даде някакви препоръки."

Русинова настоява обучението да се електронизира, да се направят полигони и места, където шовьорите да се учат да карат с по-висока скорост.

"В Европа никой не говори за часове. Те говорят за изминати километри и конкретни получени знания. Ние сме много далече от това."

По отношение на обвиненията, че МВР не си върши работата, Русинова заяви, че не трябва да се прехвърля цялата отговорност на тях, защото те са един изпълнител, който може да контролира нарушенията. МВР е удобния виновен, заяви тя, но не МВР прави политиката.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад