Дигитализация за малки и големи. Как съвременните технологии променят живота ни?

Предаване: 100% будни, 04.12.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гости по темата в "100% будни" са семейство Теодор Панайотов – създател на българска компания за дигитални обучения, и Адриана Панайотова – създател на безплатна обучителна мрежа CoderDojo България. 

Coursedot Instructor Hub е платформа, която обединява IT инструктори от целия свят и им дава по-добри възможности да намерят подходящи за техните квалификации предложения. А "магазинът" за обучения вече е в историята, тъй като пазарът разви други нужди, към които Coursedot се пренасочи.
Платформата е на второ място в света по брой регистрирани IT инструктори. 

CoderDojo Bulgaria се организира от Дигитална национална коалиция и екип от доброволци. Основната ѝ цел е да създаде активна училищна мрежа от CoderDojo клубове в цяла България с помощта на доброволци – родители и учители, както и постоянен CoderDojo клуб в София, където деца на възраст от 6 до 17 години да опознават възможностите на технологиите и да се учат как да създават сайтове, приложения и игри

Как предвиждате какво ще се случва в бъдеще по отношение на новите технологии? Възможно ли е благодарение на дигитализацията животът ни да се промени и подобри кардинално в рамките на няколко години? Дигиталната сфера ще създаде ли нови работни места, ново производство, по-добри заплати и подобряване жизнения стандарт на гражданите? Как технологиите привличат вниманието на 7-годишните и с какво започва обучението им? Курсът е до 17-годишна възраст. С какви умения би излязло едно дете, ако е започнало още на 7? Това са само част от въпросите, по които разговаряме с Адриана и Теодор Панайотови. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад