Димитър Данчев, БСП: Преговорите за кабинет протичат при един професионален, конструктивен дух

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преговорите за кабинет протичат при един професионален, конструктивен дух. Чувства се ентусиазъм и желание за промяна. Това каза Димитър Данчев - член на НС на БСП в „Още от деня“.

„Българите отредиха на БСП да е единствената лява партия в 47-то Народно събрание и за това ние подхождаме изключително отговорно към тези разговори. БСП отстоява левите идеи и прави предложения, с които да защити социалните интереси на българските граждани“, допълни той.

Данчев сподели, че е казал на Кирил Петков -  БСП слага на масата левите политики и очаква от неговата партия да представят десните инструменти, с които те да бъдат реализирани.

„Търсим в преговорите здрава основа, която да намери единението около онези цели и приоритети, които имат значение за българските граждани. Ние имаме нашите червени линии, отвъд, които не бихме отстъпили като лява социалистическа партия“, беше категоричен Данчев.

„БСП направи своето предложение за мерки свързани с високата цена на електроенергията на бизнеса. Част от мерките са краткосрочни и трябва да бъдат приети незабавно, с цел облекчаване тежестта за малките и средни предприятия, както и за най-бедните хора от нашето население“, коментира той.

Предложението на БСП е отстъпка от цената на електроенергията за първите 200 мВт часа и да бъде намален данъкът върху добавена стойност за крайните потребители на електроенергия от 20% на 9%.

Данчев сподели, че за една част от мерките БСП са получили подкрепа, а другите предстоят да бъдат дискутирани.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад