Димитър Гочев, ПП: „Има такъв народ“ саботираха работата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не мога да кажа как ще продължи управлението оттук нататък. Но министър-председателят говори за правителство на малцинството. Аз го наричам мнозинство антикорупция с различни депутати, които имат желание да се приемат закони, чрез които да се противодейства на корупцията. Това каза Димитър Гочев от „Продължаваме промяната“ в „Още от деня“.

Той коментира, че няма желание да разговаря с „Има такъв народ“ за връщането им на масата за преговорите.

„Работата с тях беше изключително трудна. Вярно е това, че саботираха работния процес. Бил съм свидетел на това в Комисията по правни и конституционни въпроси, като даваха абсурдни правни аргументи“, допълни Гочев.

За подобен саботаж Гочев даде пример със Закона за противодействие на корупцията.

„По този закон колегите от ИТН настояваха така да бъде разписан той, че да има един политически орган, назначаван от 4-те партии, които са в коалицията и всеки един от членовете на органа, да решава дали даден политик да бъде разследван. А това означава политически чадър над наказателното производство по корупционни престъпления“, изясни той.

„Специално за КПКОНПИ вината е на ИТН, че нямаше законопроект. След като бяхме освободени от „воденичния камък“ на следващия ден го внесохме“, заяви Гочев.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад