Димитър Манолов: 2021 година ще се окаже точно толкова тежка, колкото си я направим сами

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма нищо по-важно от човешкия живот, така президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира въвеждането на по-строгите мерки за неразпространение на коронавируса и възможността те да се отразят много негативно на икономиката. По думите му забавленията и удоволствията могат малко да почакат.

Относно критиките към бюджета за 2020 г. Манолов подчерта, че те са очаквани и нормални. "Това е политическият механизъм и всеки има право да критикува. След време, когато нещата се обърнат, те ще критикуват другите. Във всичко това обаче трябва да има някаква мярка и трябва да има червени линии, които да не се прекрачват", каза президентът на КТ "Подкрепа".

Според него не е било възможно да се направи нищо за предотвратяване на настоящата криза, тъй като просто лекари и медицински сестри не достигат. "Важно е сами да се пазим, да не стигаме до болниците и до аптеките".

Димитър Манолов определи действията на правителството като "панически" и допълни, че поради тази причина се допускат и грешки. Той обаче уточни, че "средата е неудобна за работа" и че на практика подобни действия и грешки са неизбежни.

"2021 година ще се окаже точно толкова тежка, колкото си я направим сами", заяви Манолов. Според него някои от мерките, предвиждани от правителството са добри и работят, има други, които към момента не са включени. Той отбеляза, че за да има пари обаче, те трябва да дойдат отнякъде. "С 10% корпоративен данък и с 10% подоходен данък - и това не заслужаваме, което получаваме. Ако не са европейските пари, ние ще фумрем като кучета. И това са въпроси, които много отдавна биват замитани под чергата", каза още той.

Манолов не изключи възможността да има "зима на недоволството" и заради големите сметки за ток, които ще започнат да идват, както е не е ясно какво ще стане с енергийната система.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад