Димитър Манолов: Ако излязат домакинствата през 2026 г. на свободния пазар, токът ще поскъпне 3-4 пъти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

КЕВР заяви, че ако домакинствата излязат на свободния пазар, което трябва да стане през 2026 г., цената на тока за бита ще поскъпне значително. Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" беше категоричен в "Още от деня", че от регулатора са прави в твърдението си и не трябва домакинствата да излизат на свободния пазар. Предупреди и че общата европейска енергийна криза въобще не ни е подминала, тя тепърва предстои.

"Ако излязат домакинствата през 2026 г. на свободния пазар, токът ще поскъпне 3-4 пъти", заяви Манолов. И посочи, че по темата за енергийно бедните и дефинициите за тях са работи отдавна, готови са документи, сега е "топката е в ръцете на политиците", по думите му.

От синдиката предлагат отново да започне разговор за промени в данъчно-осигурителната система и са подготвили материали със съдействието на фондация "Фрифрих Еберт".

"Без съмнение трябва да се увеличат данъците. Нормално ли е приходите от данъците върху доходите на физическите лица да са значително по-големи от приходите от данъци върху печалбите на бизнеса", попита президентът на КТ "Подкрепа". 

И подчерта, че ще повдигнат въпроса и за осигурителните вноски, като посочи, че нямат нищо против държавните служители да внасят лично осигурителната си вноска.

Какво още каза Димитър Манолов вижте във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад