Димитър Манолов: Внасянето на Националния план за възстановяване и устойчивост не трябва да се бави

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Още от деня" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира, че забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост ще доведе до това България да не разполага с ресурса, с който да си помогне. Освен това в плана има стратегически цели, за които също няма ресурс, и те ще останат непостигнати.

Той изрази съгласието си с изпълнителния директор на АИКБ Добрин Иванов, според когото от особена важност за българския бизнес е да бъде преработен този план и да бъде внесен в срок в Европейската комисия, така че първите средства по този план да бъдат получени в рамките на тази година. Освен това трябва да продължат антикризисните мерки и антикризисните политики.

По думите на Манолов донякъде аргументите на вицепремиера Томислав Дончев за невнасянето на плана са убедителни, но ситуацията е екстремна и те са нелегитимни. Сроковете за представянето на този документ изтичат много скоро.

Председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че синдикатите също имат някои забележки към плана, но те не са драматични, и ще направят предложения за леки корекции, свързани с енергийната ефективност, адресирането на малко средства към човешкия капитал, които сега са крайно недостатъчни.

Противоепидемичните мерки също трябва да бъдат обмислени и да се внимава с тях, за да не се провали постигнатото.

Манолов посочи, че предложенията им ще бъдат внесени в Народното събрание и политиците ще трябва да се разберат и да вземат решения.
Следващото правителство на Република България, което и да е то, е наложително да се ангажира с всичко това.

Държавата има нужда от успокояване и икономическо възстановяване, доколкото то е възможно в кратки срокове, и за това е нужно отговорно управление, заключи той.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад