Диян Стаматов, директор на 119-о СУ: Децата със симптоми се спират още на входа на училището

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Диян Стаматов заяви в студиото на "Още от деня", че поради недоволството на родители, ползването на изолатор е отменено. Сега децата с грипоподобни симптоми не се допускат до класните стаи, изчакват в медицинския кабинет, докато бъдат прибрани от родителите им. 

Директорът на софийското 119-о училище коментира ситуацията в учебното заведение, в което има ученик с положителен тест за COVID. Поради тази причина един клас в момента е под карантина и е на дистанционно обучение. Това засега не създава проблеми в учебния процес: програмата се изпълнява в нейната цялост.

Стаматов обърна внимание на родителите, които забележат симптоми на грип или настинка у децата си, да не ги водят на училище като уведомяват за това преподавателите. Така отсъствията им ще бъдат извинени. Засега такова отсъствие е възможно в рамките на 3 дни. Мнозинството директори обаче, по думите на Стаматов, настояват този срок да се увеличи поне до 10-15 дни, за да не се създава риск от зараза за учениците и учителите.

На този етап не е нужно да се представя PCR тест при завръщане на дете в училище, каза Стаматов в отговор на зрителски въпрос. "Това е ангажимент на личния лекар и на семейството. Те са хората, които да преценят какво е състоянието и дали е необходимо да се правят PCR тестове", допълни той.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад