Доц. Георги Цветков: Конфликтът в Украйна ще продължи дълго

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В България се създаде впечатлението, че моряците от кораба “Царевна” могат да бъдат измъкнати от Мариопул. Те се намират в епицентъра на военните действия. Изход по море нямаше как да се случи поради тоталния контрол, установен от руския флот върху Азовско море. От друга страна имаше интензивни бойни действия в непосредствена близост до кораба. И се създадоха неоснователни очаквания, че българската държава може да изиска специален статут, който да позволи извеждането им насред бойните действия.

Това каза доц. Георги Цветков, преподавател по национална сигурност и отбрана.

По думите му конфликтът в Украйна ще продължи дълго. Очакването, което се създава в България, че Украйна ще рухне, не отговаря на действителността. От друга страна Русия продължава да има значителен военен ресурс, който няма как да очакваме в скоро време да се изчерпа. Предстои интензивен и кръвопролитен епизод в Източна Украйна, прогнозира той.

И допълни, че е неприемливо да се търси мир за сметка на капитулацията на Украйна. Все пак смятам, че ще се достигне до действителни мирни преговори, когато двете страни почувстват изтощение на своя военен потенциал. Но не знаем кога ще има такава ситуация. Украйна има воля, хора. И това, което й е необходимо, е въоръжение, коментира доц. Цветков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад