Доц. Мангъров: Аз не влизам в политиката, искам другите хора да бъдат чути

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Аз не влизам в политиката, аз съм един малък човек, аз съм никой, заяви в студиото на “Още от деня” доц. Атанас Мангъров - началник на COVID отделението в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести “Проф. Иван Киров”, който беше номиниран за кандидат за депутат от АБВ.

“Съгласих се, защото от 10 месеца насам се правят едни медицински щуротии, които нанасят много тежки икономически, психически, финансови и всякакви други вреди. Не виждам друг начин, по които това може да спре… Мисля, че тези неща трябва да стават по демократичен начин с избори. Този е начинът другите хора да бъдат чути”, обясни той и добави, че е с АБВ, защото там е намерил единомишленици.

Доц. Мангъров припомни позицията си, че COVID-19 ще изчезне, когато мине през 30% от населението в света, а в отговор на въпрос за ваксинирането той каза:

“Който го е страх, който иска, да си сложи ваксина - това е избор на всеки човек… Това, което мога да кажа, е, че при нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не може да получи разрешение за употреба за толкова кратко време. Тези ваксини не са проучени по правилата.”

Той подчерта, че не се знае какъв ефект може да дадат ваксините след месеци или години, не може да се каже и колко време се задържат антителата, които се получават след имунизацията.

Според него битката с COVID-19 е можело “да се отиграе по различен начин, който да нанесе по-малко щети и да мине много по-леко”.

“Тук не става дума нито за леви, нито за десни. Тук вече става дума за нещо много по-съществено - за нашите свободи, за нашите права, които ако не защитим, ще стане много лошо”, категоричен беше той.

Какво още коментира доц. Атанас Мангъров вижте във видеото.