Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През седмицата се състоя срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения. На нея се очакваше България да отстъпи и да даде зелена светлина на Македония за членство в Европейския съюз. Това обаче не се случи. Президентът Румен Радев, който представи страната ни там, поиска правнообвързващ протокол за спазване на Договора за добросъседство. В студиото на "Говори сега" темата коментира кандидат-президентът на ВМРО доц. Милен Михов.

"Там се поискаха и други неща - като вписване на българите в конституцията на РСМ, според мен това е твърде дискусионен въпрос, защото реакцията от Скопие беше очаквана", заяви той.

Действията на президента Радев са или грешка и излизат извън рамките на декларацията на Народното събрание от 2019 г., каза още доц. Михов.

"Две години изтекоха от ясната декларация позиция на българската държава. Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина. Ние искаме реални действия - проекти за учебници, реална реабилитация и компенсация за наследниците на българите, избити през 1944 г."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад