доц.Борислав Цеков: Има остър дефицит на коалиционна култура

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има остър дефицит на коалиционна култура и въобще ниска политическа култура. Целият процес на преговори, това публично замеряне с много остри квалификации, взаимното поставяне пред "свършен факт", всички това вреди на демократичните нрави в държавата. Това каза в студиото на "Още от деня" Борислав Цеков, доцент по конституционно право.

"Надявам се тези преговори да влязат в нормално русло, да станат европейски политически преговори, защото навлизаме в процес на "африканизация" на политиката - враждуват едни партийни "племена", плячкосване."

По думите му, още преди девет месеца, когато е сформирано това правителство, е направена първата грешка, като не е сключено коалиционно споразумение.

"Със сигурност ако направят кабинет, той тръгва "на куц крак" заради това тежко недоверие, което те генерират в обществото на базата на скандалите, които има между тях. При положение, че са били опоненти, би трябвало да положат усилия да градят мостове един към друг и да накарат своите избиратели да разберат смисъла на едно коалиционно управление."  

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад