Др. Стойнев: Предоставянето на оръжие на Украйна няма да доведе до мир. За нас е важно да има хуманитарна помощ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние винаги сме готови за предсрочни избори, но в ситуация, в която има нестабилност от финансова, икономическа и енергийна гледна точка, тъй като има война близо до нас, считам, че ще бъде безотговорно, ако някоя партия се опита да свали правителството. Това коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

Според него предоставянето на оръжие на Украйна няма да доведе до мир. „България не е единствената държава в ЕС, която отказва и счита, че не е необходимо да се предприеме такава помощ. Такива са Унгария, Кипър, Ирландия и Австрия. За нас е важно да има хуманитарна помощ и това е правилното“, каза Стойнев.

Той смята, че правителството трябва да бъде готово не да предоставя оръжия, а да се грижи за вълната от бежанци, която идва към страната.

„Близо 80 хил. станаха вече бежанците в България, 25 хил. от които са деца. Тези деца трябва да могат да посещават учебни заведения от септември месец. Понякога съпричастността на българските граждани започва да се изчерпва, затова е хубаво правителството да си даде сметка, че наистина трябва да помогнем чрез предоставянето на хуманитарна помощ, а и да се грижим за гражданите на нашата територия“, поясни Стойнев.

Една коалиция за да е успешна, трябва да се правят компромиси. Политиката е майсторството на компромиса.

Той заяви, че „ако България тръгне да изнася оръжие в големи мащаби към Украйна, не вижда как правителството може да бъде полезно на обществото“.

Ние имаме толкова много проблеми, които трябва да бъдат на дневен ред. Ако някой партии не могат да събудят своя електорат и смятат да се възползват от тази тема, за да покажат колко са активни, ние считаме, че това е против интересите на българските граждани и на България, заяви Драгомир Стойнев.

Управлението може да продължи своята работа, но когато работи за война, това противоречи на нашите леви идеи, допълни той.

От българска територия, откакто е подписано Минското споразумение, нито едно оръжие ще отиде към Украйна или Русия. Ние сме за решаване на проблема с мирни средства, каза още зам.-председателят на ПГ на левицата. И добави, че има доверие в коалиционните партньори.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад