Дружината

Седем воини търсят наследник - за спасението и бъдещето на Русия

Държава: Русия
Година: 2015
Времетраене: 90 минути
Дружината
За продукцията

Сериен игрален филм
Историческа драма

Режисьор: Михана Колпахч
В ролите: Сергей Воробьов, Михаил Богданов, Александър Ерлих, Генадий Казачков и др.

Новгород, 1234. Тевтонският орден се стреми да завладее новгородските земи. Надявайки се да спаси града, Владиката Спиридон изпраща малцина силни мъже да върнат сина на княз Ярослав, който е скрит с настойника си на безопасно място и вести от него отдавна няма, а смъртта му е желана от мнозина - жестоките шевдски съседи, местни разбойнически племена и дори от рицарите на Ордена на меченосците, посланици на Папския престол.

Воеводата Годун повежда дружина, за да изпълни мисията. В затънтено в горите малко селище пристигат седем воини - мълчаливи, но всесилни. За тях се говори, че разбирали езика на зверовете и можели да разговарят с вятъра. Сега обаче трябва да намерят момче с името Александър..., което ще остане в историята като непобедимия Александър Невски.

Александър, със свещеното име Алексий, е мислител, стратег и филосфоф. Победата срещу шведите на Нева му носи името - Невски, а разгромът на Чудското езеро е екранизиран от Сергей Айзенщайн в едноименния епос ("Александър Невски"). След смъртта си е канонизиран, а историческата памет за заслугите му се сменя в различни времена и режими. Има някои неизвестни моменти в управлението му, но той няма загубена битка и всички помнят думите му : "Силата на Бог е в Истината".

Накратко, "Дружината" търси бъдещия Велик княз на Киевска Рус, от когото зависи съдбата на Русия. Сериалът е сниман в Петербург и в Псков, жанрът е исторически екшън с каскади, снаряжение и бойни техники. Правдивостта му е оспорвана, но целта - за отдаване на почит към личностите и символите в руската история - е изпълнена.

Златна Романова

"Викинг"

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад