Двамата Алфредовци

С нова работа и без деца

Държава: Франция
Година: 2020
Времетраене: 92 минути
Двамата Алфредовци
За продукцията

Комедия

Сценарист и режисьор: Брюно Подалидес

В ролите: Дени Подалидес, Сандрин Киберлен, Брюно Подалидес, Ян Фриш, Луана Бахрами, Лесли Меню и др.

Сценаристи, режисьори и актьори, братята Брюно и Дени Подалидес имат не един филм със забавен сюжет, хумор и ирония, с типичен френски вкус ( като "Бекасин" и "Обичам те, Париж").

"Двамата Алфредовци" е във филмовата програма на Франкофония, представена от Френския филмов институт през март 2022.

Сюжетът на филма е социален, фирмен, семеен, просто човешки и актуален - за офиса и мястото на човека в технически свят, с или без нужда, във Франция или навсякъде. Историята е за безработен съпруг, който има кратка възможност да докаже, че е способен сам да се грижи за децата си и в същото време да печели пари. Кризата обаче е факт. Спасението е в ситуационния френски хумор. Авторите определят комедията като "забавна сатира на странните последици от постиндустриалната икономика" с широк обектив в съвременния офис.

ФИЛМЪТ

Александър е семеен, баща на две деца и безработен. Банковата му сметка е блокирана, а съпругата му заминава на свръхсекретна ядрена мисия с подводница. Той има срок от два месеца, за да докаже, че може да се грижи сам за децата и дома и дори да бъде финансово независим. Търси работа и след сюрреалистично интервю попада в "Кутията" - старт-ъп компания за зелени технологии, с 24-часов ритъм през цялата седмица и стриктна фирмена политика: "Само за служители без деца!" Бащата Александър е нает за тестов период и условията са точно обратните на това, което има и може. За нещастие или за късмет среща Арсимболдо - универсалният кадър, който може да прави всичко на минутата срещу заплащане - шофьор на такси в Юбер, наемен протестър на улицата, рекламно лице в мобилни приложения, ловец или търговец на дронове, винаги на процент. Александър може да работи в "Кутията", докато Арсимболдо е негов домашен помощник срещу подслон. Ситуацията изглежда уредена. Но шефката в офиса - Северин, е свръхенергийна технократка, която дебне всеки и всичко. В напрегнато темпо между нейния поглед, безкрайни семинари, тиймбилдинги, телефони, всевъзможни срещи и бележки, Александър трудно ще скрие тайната си, освен че може наистина да остане баща без деца...

Комедията "Двамата Алфредовци" е в официалната селекция на филмовите фестивали в Кан, Довил и Ангулем (2020).

БЕКАСИН