Двамата Алфредовци

С нова работа и без деца

Държава: Франция
Година: 2020
Времетраене: 92 минути
Двамата Алфредовци
За продукцията

Комедия

Сценарист и режисьор: Брюно Подалидес

В ролите: Дени Подалидес, Сандрин Киберлен, Брюно Подалидес, Ян Фриш, Луана Бахрами, Лесли Меню и др.

ФИЛМЪТ

Сценаристи, режисьори и актьори, братята Брюно и Дени Подалидес имат не един филм със забавен сюжет, хумор и ирония, с типичен френски вкус ( като "Бекасин" и "Обичам те, Париж").

Сюжетът в "Двамата Алфредовци" е социален, фирмен и семеен, човешки и актуален - за офиса и мястото на човека в технически свят, със или без нужда, във Франция или навсякъде. Кризата е факт. Спасението е в ситуационния френски хумор. Авторите Брюно и Дени Подалидес определят комедията като "забавна сатира на странните последици от постиндустриалната икономика" с широк обектив в съвременния офис.

СЮЖЕТ

Александър е семеен, баща на две деца и безработен. Банковата му сметка е блокирана, а съпругата му заминава на свръхсекретна ядрена мисия с подводница. Той има срок от два месеца, за да докаже, че може да се грижи сам за децата и да печели пари.

Търси работа и след сюрреалистично интервю попада в "Кутията" - старт-ъп компания за зелени технологии, с 24-часов ритъм през цялата седмица и стриктна фирмена политика: "Само за служители без деца!"

Бащата Александър е нает за тестов период и условията са точно обратните на това, което той има и може. За нещастие или за късмет, среща Арсимболдо - универсалният кадър, който може да прави всичко на минутата срещу заплащане - шофьор на такси в Юбер, наемен протестър на улицата, рекламно лице в мобилни приложения, ловец или търговец на дронове, винаги на процент.

Александър може да работи в "Кутията", докато Арсимболдо е негов домашен помощник срещу подслон. Ситуацията изглежда уредена. Но шефката в офиса - Северин, е свръхенергийна технократка, която дебне всеки и всичко. В напрегнато темпо между нейния поглед, безкрайни семинари, тиймбилдинги, телефони, всевъзможни срещи и бележки, Александър трудно ще скрие тайната си, освен че може наистина да остане баща без деца...

Комедията "Двамата Алфредовци" е във Филмовата програма на Франкофония, представена от Френския институт през март 2022. Филмът е в Официалната селекция на Фестивалите в Кан, Довил и Ангулем (2020).

Златна Романова

БЕКАСИН

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад