Е-та - различните добавки в храните

Предаване: 100% будни, 26.09.2023

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Първата тема в предаването ни днес е посветена на Е-тата в храните? Какво представляват те? Защо ги наричаме Е-та и защо се изписват като Е с номер?

      Е-тата, придружени с определени числа, всъщност са специални кодове, разработени от Европейския съюз, за да идентифицират и класифицират различните използвани добавки в хранителната индустрия. „E“ идва от Европа. Е-тата се използват основно в Европа, но много страни извън континента просто използват номера без „Е“.

      А какво означават в такъв случай самите номера? Защо някои Е-та са в графата 100, други 200 и т.н?

      Всички тези въпроси зададохме на Наско Стаменов. Вижте разговора с него във видеото.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад