Е-та - различните добавки в храните

Предаване: 100% будни, 26.09.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Първата тема в предаването ни днес е посветена на Е-тата в храните? Какво представляват те? Защо ги наричаме Е-та и защо се изписват като Е с номер?

Е-тата, придружени с определени числа, всъщност са специални кодове, разработени от Европейския съюз, за да идентифицират и класифицират различните използвани добавки в хранителната индустрия. „E“ идва от Европа. Е-тата се използват основно в Европа, но много страни извън континента просто използват номера без „Е“.

А какво означават в такъв случай самите номера? Защо някои Е-та са в графата 100, други 200 и т.н?

Всички тези въпроси зададохме на Наско Стаменов. Вижте разговора с него във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад